IPL-hoitoa Kirkkonummella

Laser In suorittaa IPL-valoimpulssihoidot asiantuntevasti. IPL (Intense Pulsed Light) tarkoittaa hoitoa voimakkailla valoimpulsseilla. Valoimpulssihoito on turvallista, tehokasta ja lähes kivutonta. Hoitotilamme sijaitsevat Kirkkonummella.

IPL-menetelmä sopii mm.

  • Pigmenttiläiskien hoitoon
  • Couperosa-ihon hoitoon
  • Aknen hoitoon
  • Ihokarvojen poistoon
  • Pintaverisuonten poistoon

Mitä IPL-hoidossa tehdään?

Hoidettavalle alueelle levitetään geeliä. Silmät suojataan tummilla laseilla. Valo tuhoaa verisuonet tunkeutumalla suoraan niihin tai hajottaa pigmentin muutosalueella. Lievää kuumotusta ja punerrusta voi esiintyä, mutta se laantuu yleensä päivässä. Hoito ei vaadi toipilasaikaa.

Mitä kehon alueita voidaan hoitaa?

Kaikkia, paitsi silmien ympäristöä.

Sattuuko IPL-hoito?

Iholla tuntuu vain pieni nipistys.

Mitä voi kokea hoidon jälkeen?

Heti hoidon jälkeen voi esiintyä lievää, tilapäistä punerrusta. Joissakin tapauksissa turvotusta, joka muistuttaa auringossa palaneen ihon oireita. Se kuitenkin häviää yleensä saman päivän aikana. Ärtyneellä iholla voi käyttää varovasti meikkiä ensimmäisinä hoidon jälkeisinä päivinä.

Jotkut verisuonet häviävät heti, toiset vaalenevat asteittain noin 2 viikon kuluessa, riippuen suonen koosta ja syvyydestä. Jos suonia on paljon, saattaa 2–3 käsittelyä parin kolmen viikon välein olla tarpeen. Pigmenttimuutokset tummuvat ensin ja vaalenevat sitten asteittain.

Onko hoito aina mahdollinen?

Jotkin lääkitykset ja sairaudet estävät hoidon. Alle 18-vuotiaat tarvitsevat huoltajan luvan. Tatuoitua aluetta ei voi käsitellä IPL-menetelmällä. Kerro aina perussairauksista tai pysyvästä lääkityksestä ennen hoitoa.

Kuinka usein tarvitsen hoitoa?

Hoitokertojen tarve on yksilöllinen. Yleensä 3–4 hoitoa neljästä kahdeksan viikon välein. Jopa yksi kerta voi riittää verisuonien poistoon.

Mitä on otettava huomioon ennen hoitoa?

Kuukauteen ennen hoitojen aloittamista ei saa ottaa aurinkoa, käydä solariumissa tai käyttää itseruskettavia tuotteita. Ennen hoitoa lääkärin täytyy tutkia pigmenttimuutokset, sillä jotkut niistä voivat olla pahanlaatuisia (esim. melanooma), eikä niitä saa milloinkaan hoitaa valolla.

Ovatko komplikaatiot mahdollisia?

Punerrusta, rakkuloita ja lievää kutinaa voi joskus esiintyä. Oireet häviävät yleensä muutamassa päivässä. Jottei iho palaisi, tehdään koehoito muutamalla eri tehoisella testipulssilla ennen laajemman alueen käsittelyä. Joissakin harvoissa tapauksissa iho voi tilapäisesti vaaleta tai tummua hieman (hypo- tai hyperpigmentointi), mutta se on ohimenevää.

Suosittele meitä

Yhteystiedot

Laser In
Kirkkotori 2
02400
Kirkkonummi
stefan.paul@laserin.fi, wonne@laserin.fi
Kirkkotori 2, Kirkkonummi

Ota meihin yhteyttä

Kysy palveluistamme, jätä yhteydenottopyyntö tai anna palautetta. Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.

* Kirjoita koodi alle: