Hyvinvointia ja kauneutta

IPL-hoito

Laserin Etcetera suorittaa IPL-valoimpulssihoidot asiantuntevasti. IPL (Intense Pulsed Light) tarkoittaa hoitoa voimakkailla valoimpulsseilla. Valoimpulssihoito on turvallista, tehokasta ja lähes kivutonta. 

IPL-menetelmä sopii ihokarvojen poistoon sekä couperosan eli pintaverisuonten poistoon.


Mitä IPL-hoidossa tehdään?

Hoidon alkaessa silmät suojataan tummilla laseilla ja hoidettavalle alueelle levitetään viilentävää geeliä. IPL-laitteen käsikappaleen huurteisen kylmä lasiprisma asetetaan iholle, jotta hoidettava ihoalue ei lämpenisi liikaa valoimpulssin vaikutuksesta. 

Karvanpoistossa valo tuhoaa karvatupet tunkeutumalla niihin suoraan. Hoito toimii tummissa karvoissa, joissa on pigmenttiä.

Pintaverisuonten poistossa/vaalennuksessa valo vaikuttaa kasvojen ohuisiin verisuoniin, jonka jälkeen hyytynyt veri poistuu kehosta aineenvaihdunnan mukana noin kahdessa viikossa.

Hoitokertojen määrä riippuu lähtötilanteesta sekä hoidettavasta alueesta.

Hoidon jälkeen voi esiintyä lievää kuumotusta ja punerrusta, mutta se laantuu yleensä päivässä. Hoito ei vaadi toipilasaikaa.

Mitä kehon alueita voidaan hoitaa?

Kaikkia, paitsi silmien ympäristöä.

Sattuuko IPL-hoito?

Iholla tuntuu vain pieni nipistys.

Mitä tuntemuksia voi ilmetä hoidon jälkeen?

Heti hoidon jälkeen voi esiintyä lievää, tilapäistä punerrusta. Joissakin tapauksissa esiintyy turvotusta, joka muistuttaa auringossa palaneen ihon oireita. Se kuitenkin häviää yleensä saman päivän aikana. Ärtyneellä iholla voi käyttää varovasti meikkiä ensimmäisinä hoidon jälkeisinä päivinä.

Karvanpoistohoidon jälkeen jää harvoin mitään tuntemuksia.  

Onko hoito aina mahdollinen?

Jotkin lääkitykset ja sairaudet estävät hoidon. Alle 18-vuotiaat tarvitsevat huoltajan luvan. Tatuoitua aluetta ei voi käsitellä IPL-menetelmällä. Mikäli iho on luonnostaan tummemman sävyinen, valohoitoa ei voi tehdä. Sama pätee auringonvalosta ruskettuneeseen ihoon. Kerro aina perussairauksista tai pysyvästä lääkityksestä ennen hoitoa. Mikäli herää kysymyksiä, minut tavoittaa numerosta 050 4100 500

Kuinka usein hoitoa tarvitaan?

Hoitokertojen tarve on yksilöllinen. Karvojen poistoon riittää alueesta riippuen yleensä
4-7 hoitokertaa. Kertojen väli on noin 5 viikkoa. Verisuonten poistoon jopa yksi kerta voi riittää. 
Jotkut verisuonet häviävät heti, toiset vaalenevat asteittain noin 2 viikon kuluessa, riippuen suonen sekä koosta että syvyydestä. Jos suonia on paljon, saattaa 2–3 käsittelyä parin kolmen viikon välein olla tarpeen.

Mitä on otettava huomioon ennen hoitoa? 

Hoitoa edellisenä päivänä hoidettavat ihoalueet tulee höylätä itse perinteisellä höylällä. Karvoja ei saa nyppiä eikä poistaa sokeroinnilla kuukauteen ennen hoitoa - on tärkeää, että karvatupessa on tumma karva, sillä valo osuu nimenomaan pigmentoituun karvaan ihon alla. Karvoja ei tarvitse kuitenkaan kasvattaa ennen hoitoa. 

Kuukauteen ennen hoitojen aloittamista ei saa ottaa aurinkoa, käydä solariumissa tai käyttää itseruskettavia tuotteita.

Ovatko komplikaatiot mahdollisia?

Punerrusta, rakkuloita tai lievää kutinaa voi joskus esiintyä. Oireet häviävät yleensä muutamassa päivässä. Jotta iho ei palaisi, tehdään koehoito muutamalla eri tehoisella testipulssilla ennen laajemman alueen käsittelyä. Joissakin harvoissa tapauksissa iho voi tilapäisesti vaaleta tai tummua hieman (hypo- tai hyperpigmentointi), mutta se on ohimenevää.

Yhteystiedot

Laserin Etcetera

Hirsalantie 11

02420 Jorvas

050 4100 500

wonne@laserin.fi

Ota yhteyttä

Kysy palveluistani, jätä yhteydenottopyyntö tai anna palautetta. Vastaan viestiisi mahdollisimman pian.

Sähköpostitse
Tekstiviestitse

Rekisteriseloste

1. Rekisterinpitäjä

Laser In
Kirkkotori 2
02400 Kirkkonummi

Y-tunnus: 19749062
Puh: +358103200460

2. Rekisteriasiat

Asiakaspalvelumme vastaa rekisteriä koskeviin kysymyksiin ja palautteisiin mahdollisimman nopeasti.

3. Rekisterin nimi

Laser In:n asiakas-, markkinointi- ja ajankohtaiskirjeen tilanneiden rekisteri.

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Käsittelyn tarkoituksena on asiakassuhteen hoitaminen, asiakkaan ja rekisterinpitäjän oikeuksien ja velvollisuuksien toteuttaminen sekä henkilötietolain mukainen henkilötietojen käsittely verkkopalveluihin liittyviin tarkoituksiin, tutkimustoimintaan, rekisterinpitäjän ja/tai sen yhteistyökumppaneiden mainonnan ja/tai suoramarkkinoinnin suuntaaminen asiakastietojen perusteella rekisterinpitäjän viestimien ja palvelujen kautta luovuttamatta henkilötietoja ulkopuoliselle taholle.

5. Rekisterin tietosisältö

Rekisteri voi sisältää seuraavia tietoja asiakkaista:

  • Nimi
  • Sähköpostiosoite
  • Matka- ja/tai muu puhelinnumero
  • Organisaatio ja asema
  • Organisaation osoitetiedot
  • Yhteysloki

6. Rekisterin säännönmukaiset tietolähteet

Rekisteri koostetaan rekisterinpitäjän asiakastietojärjestelmästä, yleisesti saatavilla olevista internetlähteistä, sekä mahdollisista muista julkisista lähteistä. Pääsääntöisesti osoitelähteet on eritelty mikäli ne ovat muita kuin ensiksi mainittuja.

7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Rekisterinpitäjä ei luovuta asiakkaiden henkilötietoja ulkopuolisille, paitsi Suomen viranomaistoimien niin edellyttäessä.

8. Tietojen poistaminen

Tietoja voidaan poistaa henkilön vaatimuksesta tai asiakassuhteen loppumisen vuoksi.

9. Rekisterin suojauksen periaatteet

Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Rekisterinpitäjän ja sen mahdollisten tietotekniikkakumppanien tietoverkko ja laitteisto, jolla rekisteri sijaitsee, on suojattu palomuurilla ja muilla tarvittavilla teknisillä toimenpiteillä.